Koninklijke onderscheiding voor Peter Strijbos

Tijdens de jaarvergadering op zondag 2 febr. 2014 van de schuttersbond  Eendracht Maakt Macht kreeg Peter uit handen van de burgemeester Jos Heijmans van de Gemeente Weert een koninklijke onderscheiding.

peter strijbos koninklijke onderscheidingLinks : Dhr. Th. Looymans, Voorzitter Schuttersbond EMM.

Peter nam na 21 jaar afscheid als bestuurslid waarvan hij 12 jaar de functie van penningmeester van de schuttersbond EMM vervulden. Hij kreeg de versierselen uitgereikt die horen bij de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Ook was hij 12 jaar bestuurslid en penningmeester van de BVOB (Branche Vereninging Ondernemers Begraafplaatsbeheer).

Na afloop van de jaarvergadering had de voorzitter Th. Looymans nog een verrassing voor Peter hij werd benoemd tot Ere bestuurslid maatschap met verdienste van de schuttersbond EMM.

Na afloop werd Peter door leden van zijn schutterij het trompetterkorps van schutterij St. Sebastianus een muzikale hulde aangeboden.  

In 2007 werd Peter voor zijn inzet voor het schutterswezen benoemd als schutbroeder in de Orde van de Rode Leeuw van Limburg en in 2016 benoemd tot Officier.

In 2017 ontving Peter de EGS onderscheiding, Ridder ven Heiligen Sebastianus in Europa. De investitur vond plaats in de Sint Martinuskerk te Neer.

Peter Strijbos is directeur en oprichter van Strijbos uitvaartverzorging en Gravendienst Strijbos.