Een veel gestelde vraag

'Kan een stoffelijk overschot dat begraven is opgegraven en herbegraven worden op de Natuurbegraafplaats? Of kan het gecremeerd worden en de as bijgezet?'

Antwoord

Wanneer de grafrechten verlopen zijn en de grafrust 10 jaar bestaat, bestaat de mogelijkheid om uw dierbare te laten opgraven.

  • Herbegraven op de Natuurbegraafplaats.
  • Herbegraven / bijzetten in een bestaand / nieuw graf.
  • Cremeren
  • De urn met de as een rustig plekje geven in uw eigen omgeving.
  • Verstrooien op een dierbaar plekje.

De as kan bijvoorbeeld verwerkt worden in één of meerdere sieraden, zodat nabestaanden hun dierbare altijd bij zich dragen. Op welke manier je dit wilt doen is heel persoonlijk.

Verlof tot opgraven

Voor het opgraven, herbegraven en cremeren is altijd een verlof (toestemming) nodig. Het verlof wordt aangevraagd bij de Burgemeester der Gemeente waar de overledene begraven is. In het verlof staat ook de bestemming vermeld; herbegraven / crematie. Bij een crematie is ook een verlof tot crematie nodig.

Aanvraag

De aanvraag verlof / toestemming bij de Burgemeester der Gemeente waar de overledene begraven is, moet door de rechthebbende van het graf worden aangevraagd. Tevens geeft de rechthebbende ook opdracht tot uitvoeren van de werkzaamheden.
De documenten die nodig zijn bij een opgraving – crematie kunnen wij voor uw verzorgen. 

Repatriëring naar het land van bestemming

Repatriëring is het vervoer van een overledene tussen Nederland en het buitenland (naar het land van herkomst).

Het is mogelijk om een stoffelijk overschot op graven en over te brengen naar het land van bestemming en daar te herbegraven. Ook is de mogelijkheid opgraven en te cremeren en de asbus (urn) mee te nemen.

Een opgraving en repatriëring, herbegraven in het land van herkomst gaat altijd gepaard met veel regels, procedures en formaliteiten. De kosten van de repatriëring zijn afhankelijk van de bestemming van het land. 

Wij zoeken naar de meest efficiënte wijze om een overbrenging te organiseren in samenwerking met het Mortuarium Schiphol, www.mortuariumschiphol.nl zij regelen de formaliteiten op het vliegveld, ambassades, consulaten en/of ministeries.

Heeft u nog vragen?

Wij kunnen ons voorstellen dat er nog vragen zijn of u wil een vrijblijvende prijsopgave neem gerust telefonische contact op 06 51 34 52 36 of stuur een e-mail : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Op bijna iedere vraag is wel een antwoord!